Kenneln

Arbetsviljans kennel finns ett par mil utanför Linköping i Fornåsa och har en mycket småskalig uppfödning av Tollare, Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Kennelnamnet blev klart 2010-03-01, men den första kullen föddes redan i maj 2009.

Jag heter Anna Fredriksson och min första Tollare kom hem till mig i slutet av 1992, sedan dess har det varit rasen för mig. 1998 föddes Lina på Lönnlövets kennel och jag fick henne som foderhund. Lina har varit min tävlingshund i många år, men hon har även hunnit med att få två kullar hos sina uppfödare. På så sätt kom Linas dotter Pyssla hem till mig, även hon som foderhund. Pyssla har nu tre kullar, den första hos Lönnlövets kennel och den andra och tredje hemma hos mig. Från Pysslas 2:a kull har jag behållit avelsrätten på en kull efter Meja, den avelsrätten utnyttjades till Kull 3. I Pysslas sista kull behöll jag Vessla hemma hos mig. Vessla har fått totalt fyra kullar, i den första sparade jag Lova på foder, i den andra behöll jag Mumla, i den tredje behöll jag Dolly på foder och i den sista kullen behöll jag Mingla hemma plus Inez på foder.
I Mumlas kull behöll jag Kakan på foder, i Minglas kull behöll jag Viska på foder. I Inez kull behöll jag Vimsa.

Jag tycker att Tollaren ska vara en mycket bra arbetshund som även fungerar bra i vardagssituationer. Som arbetshund vill jag ha stor följsamhet, samarbetsvilja, uthållighet och fokuseringsförmåga. Som familjehund ska den fungera bra ihop med andra djur och människor. Naturligtvis är hälsan viktig, därför är hundarna röntgade, ögonlysta och friska för övrigt. En hund som ska gå i avel ska tillföra något i rasen, annars avstår jag hellre.

Som uppfödare strävar jag efter att alla valpar ska
- röntga höfter och armbågar runt 1½-2 års ålder
- ögonlysas som vuxna
- mentalbeskrivas alt BPH

Målsättningen är att ha regelbundna träffar för valparna 1-2 gånger per år då vi träffas och tränar och umgås!

Jag är medlem i SKK, SSRK, Tollarklubben och SBK. För Tollarklubbens del har jag varit aktivitetsansvarig för Östgötatollarna, distriktsansvarig samt ordförande i styrelsen. Jag är utbildad testledare och beskrivare för Funktionsbeskrivningar och även utbildad Apporteringstestdomare. Genom Tollarklubben har jag genomgått uppfödarutbildning. 2001 tog jag Jägarexamen.

Vill du veta mer om rasen eller är intresserad av att köpa en valp? Hör gärna av dig:

Anna Fredriksson:

Mail:  anna@arbetsviljans.se

 

Mobil: 070-582 36 31