Arbetsviljans 12:e kull
född 2021-06-19

 J Arbetsviljans Vaniljhjärta "Inez"
&
RLD N Tollarbos Tikkande Love Lik Tiro ”Love”

Preliminärt HD index: 109         Inavelsgrad: 1,4 %


Skogsmyra - (svart) - Alf

Trollslända - (grön) - Elton

Honungsbi - (gul) - Hugo

Ängshumla - (grå) - Vimsa

Nyckelpiga - (rosa) - Esta

 

 

 

HD

ED

Ögon

DE

FB/MH/BPH

Utst

Jakt

Viltspår

Lydnad

Övrigt

Skogsmyra
"Alf"

      DE-A  

Trollslända
"Elton"

      DE-A            

Honungsbi
"Hugo"

      DE-A            

Ängshumla
"Vimsa"

      DE-A            

Nyckelpiga
"Esta"

      DE-A            

 


RLD N Tollarbos Tikkande Love Lik Tiro


e. FI UCH, J, RLD N&F&A & SE RALLY CH, SE U(U)CH & SE VCH, SE V-19, SPH I Njupavallens Tiro
u. J Tollarbos Tikka Tassar Som Arrac

Meriter:

RLD N
Genomförd BPH

Hälsa:

HD grad A, ED ua (0)
HD index 109
Ögonlysning: ua
PRA-prcd: Normal
DE: Normal

J Arbetsviljans Vaniljhjärta

 
foto: Emma Nilbrink

e. SE J(t)CH SE VCH  Dt.-DRC Ch. Tollartrollets Molle
u. SE J(T)CH SE UCH SE RALLYCH LPI&II HTMI&II 
Arbetsviljans Hallongrotta

Meriter:

Excellent juniorklass, utställning

1 NKL Tollingjaktprov

Uppflyttad Startklass lydnad
1:a pris Lydnadsklass 1 & 2

Genomförd BPH

Hälsa:

HD grad A, ED ua (0)
HD index 107
Ögonlysning: ua
PRA-prcd: Carrier
CEA/CH: Normal
DE: Normal
LOVE


Love är en mycket snäll, pigg och glad hund som är väldigt okomplicerad i alla situationer. Han älskar att träna och är mycket lättlärd och uthållig i sitt arbete. Love är en ung hane men har tävlat rallylydnad och är klar med RLD N. Han har också genomfört BPH på ett mycket trevligt sätt. Han är viltspontan och apporterar det vilt som har presenterats för honom.

Love kommer från en kull där alla syskon är röntgade, förutom en som kommer att röntgas snart, och alla har fina resultat på både höfter och armbågar. Samtliga syskon har genomfört BPH och det ser väldigt trevligt ut. Love har HD A (HDindex 109) och ED 0, han är fri på prcd-PRA samt DE.

Loves pappa, Njupavallens Tiro ”Tiro”, är en mycket mångsidig hund som tränar och tävlas i bruks, lydnad, rallylydnad, viltspår och tollingjaktprov. Han har dessutom fina utställningsmeriter. Tiro har två kullar i Sverige där alla som har röntgats är fria på både höfter och armbågar. Tiros syskon är också fria förutom en med ED3. Tiros avkommor har gjort fina BPH i båda kullarna.

Loves mamma, Tollarbos Tikka Tassar Som Arrac ”Tikka”, har också fina meriter, bla 1 ÖKL på Tollingjaktprov. Tikkas ena bror är Tollingjaktchampion. Flera av Tikkas syskon tävlar i lydnadsklass 3. Samtliga syskon är friröntgade på höfter och armbågar.INEZ

 
 
 


Inez är en något mindre tik men med fina proportioner och päls av bra kvalitet. Hon är mycket feminin och är fulltecknad.

Inez är en härlig arbetshund, livlig, fokuserad och mycket samarbetsvillig. Hon ställer upp på allt som matte vill och när det är träning på schemat är det matte som får fullt fokus från Inez, det är inte mycket som kan störa henne då. Inez fungerar fint ihop med andra hundar och med barn.

Inez har snabbt klättrat genom lydnadsklasserna med fina resultat och har nu startat i lydnadsklass 3. Målen är högt satta av matte, men jag är säker på att dom uppnår allt dom vill.

I hennes debut på Tollingjaktprov skötte hon sig jättefint och belönades med ett 1:a pris i NKL. Inez har ett jättefint sökarbete och markeringsförmåga. Hon har ett stort viltintresse, fina grepp och en naturlig stadga.

Inez mamma är Tollingjaktchampion, Utställningschampion samt Rallylydnadschampion. Inez pappa är även han Tollingjaktchampion och Utställningschampion. Flera syskon tävlar lydnad, rallylydnad samt startar på tollingjaktprov.