Arbetsviljans 9:e kull
Planerad födsel 2019-04

RLD N Arbetsviljans Sockergryn "Mumla"
och
SE U(u)CH Aktiviva's Primulus d'Nash "Aston"

Stamtavla

Preliminärt HD index: 110         Inavelsgrad: 1,3%

SE U(u)CH
Aktivivas Primulus d'Nash

e. Vermilion Nash The Dreamworker
u. SE UCH
Agrosofens Menuetta

Meriter:

SE U(u)CH - Svensk Utställningschampion utan jaktmerit
3 BIR
2 BIM
2 CACIB

Genomförd BPH
Genomförd MH

Hälsa:

HD grad A, ED ua (0)
HD index 105
Ögonlysning ua
PRA-prcd: Normal
CEA/CH: Normal
DE: Normal

RLD N 
Arbetsviljans Sockergryn

e. SE VCH Duck Tail's Tretrettioåtta W Magnum
u. SE J(T)CH SE UCH LPI&II RLD N&F&A&M HTM I&II
 
Arbetsviljans Hallongrotta

Meriter:

2x 1 NKL Tollingjaktprov 2017
Provbästa hund

Excellent utställning

RLD N - Rallylydnadsdiplom Nybörjarklass

Genomförd Funktionsbeskrivning
Genomförd BPH

Hälsa:

HD grad A, ED ua (0)
HD index 116
Ögonlysning: distichiasis (ett par extra strån)
PRA-prcd: Carrier
CEA/CH: Carrier
DE: Normal

 
ASTON:
 

Aston är en mycket stabil, okomplicerad hanhund med mycket fina apporteringsegenskaper vilket han har nedärvt till sina tidigare avkommor. Han är mycket social och har ett vänligt sinne.

Aston är SE U(u)CH men har för övrigt inte tävlat så mycket. Aston används i praktisk jakt, han har ett mycket fint viltintresse och apporterar olika viltslag utan problem. När vi besökte honom passade vi på att träna lite apportering och han visade att han apporterar både and, gås och kanin och att han är en stark simmare som utan tvekan ger sig in i vattenvegetation. Aston har genomfört både MH och BPH på ett mycket trevligt sätt.

Aston är friröntgad HD A (HD index 105) och ED 0. Aston är ögonlyst ua samt DNA-testad Normal för prcd-PRA och CEA samt är fri från DE genom sina föräldrar. Aston har en bror med HD-C, resten är friröntgade på höfter och armbågar.

Astons mamma (Sniffa) är SE UCH och har 2 EKL tollingjaktprov, 3 ÖKL retrieverjaktprov, 2:a pris lydnadsklass elit och är SE UCH . Astons morbror har blivit tollarmästare två gånger.  Astons pappa (Nash) bor i Tyskland men är född i USA. Han har godkänt JEP (unghundsprov med vilt) och har gjort mentaltest.

Aston har flera syskon som tävlat med fina resultat. En är SE UCH med 2 ÖKL tollingjaktprov, en annan är NORD UCH med 1 EKL och blev dessutom Tollarmästare 2016. En syster har 3 ÖKL tollingjaktprov.

 

 

MUMLA:
 
 

Mumla är pigg och glad tollartik som har mycket bus i blicken. Mumla har mognat ganska långsamt men nu faller allt på plats och träningen går verkligen framåt. Mumla är en väldigt snäll hund som gillar att springa och leka tillsammans med olika hundar. Mumla är helt viltspontan och apporterar i hög hastighet men har trots det nosen påslagen. Mumla är tyst i arbete och gillar verkligen att träna. Mumlas största styrka i apporteringsarbetet är hennes sök, hon tar sig fram överallt och utnyttjar vittringen. Hon är även en bra markör. Nu ska vi börja med dirigeringsarbetet innan det är dags för start i ÖKL.

Mumla har 2 st 1 NKL tollingjaktprov, varav en som provbästa hund. Mumla har rallylydnads diplom i nybörjarklass och har fått excellent på utställning.

Mumla är en frisk och sund tik med en mycket trevlig helhet, hon är av den lite mer högställda typen med långa raka ben. Mumla är friröntgad HD A (HD index 116) och ED 0. Hon är ögonlyst med distichiasis vilket innebär att hon har ett par extra ögonfransstrån vilket hon aldrig haft problem av. Hon är DNA-testad carrier för prcd-PRA och CEA samt fritestad för DE. Samtliga syskon är friröntgade.

Mumlas mamma (Vessla) är SE UCH och SE J(t)CH och uppflyttad till ELIT retrieverjaktprov samt blev Tollarmästare 2015. Mumlas morbror har 2 ÖKL tollingjaktprov och hennes moster en 1 NKL. Två morbröder är viltspårschampions.

Mumas pappa (Krut) är SE VCH.

En av Mumlas syskon har en 1 ÖKL tollingjaktprov, en är SE VCH och två har Cert på utställning (varav en  är SE U(U)CH).

Det finns alltså många arbetsmeriterade hundar i stamtavlan bakom både Mumla och Aston, så kullen vänder sig till er som vill ha en aktiv träningshund med sikte på prov och tävling.

För mer information kontakta mig:
Anna

anna@arbetsviljans.se
070-582 3631 (kvällar/helger)