SE UCH SE LCH LpI LpII LpIII
Lönnlövets Piggelin

"Lina"

1998-07-14 - 2011-06-16
reg. nr. S42888/98 H

e. Kare Riverduck of Flottatjärn
u. SE VCH SE UCH SE LCH LpI Rödrävens Kantarell

HD, AD & ögon utan anmärkning

Linas meriter

uppf. Anna & Petra Scharin, Bromma
äg. Anna Fredriksson, Linköping

Lina har haft två valpkullar:
Lönnlövets goda kull
Lönnlövets Smarriga kull

Lina är född i juli 1998 på Lönnlövets kennel i en kull på 5 valpar (2 tikar: Piggelin & Twinni; 3 hanar: Magnum, Calippo & Spirello). Lina har jag haft på halvfoder, men är numera min helt och hållet. Tack Anna och Petra för en underbar liten hund!

Lina gör verkligen skäl för sitt namn, Piggelin, hon är ett riktigt litet yrväder som älskar att lära sig nya saker. Ett charmtroll vars favoritsovplats är med huvudet på mattes huvudkudde... Lina är en liten fröken som aldrig kommer att bli vuxen.

Träningsmässigt är Lina väldigt trevlig att arbeta med. Samarbetsvilja, energi, uthållighet och envishet finns det mycket av! Lina är en mjuk hund som både är lätt att berömma och att korrigera.

Lina är utställd officiellt och har 3 Cert, 1 R-CACIB, 2 BIR, flera BIS-jakt placeringar. I och med de tre Cert’en har hon fått ”plast-championatet”
SE U(u)CH.

Vi har tränat ganska mycket lydnad eftersom vi båda tycker att det är roligt och har kommit upp i lydnadsklass elit där vi har tre 1:a pris och därmed ett lydnadschampionat – SE LCH.

Apportering tränar vi så fort vi får tillfälle. Lina tycker det är väldigt roligt, och målet var från början att kunna gå till pris på ett officiellt jaktprov. Nu har vi lyckats med att få ett 1:a pris i Nkl och ett antal 3:or i ÖKL… Som lite extra grädde på hennes jaktkarriär lyckades vi få ett 1:a pris i ÖKL hösten 2007. Därmed kunde vi stryka parentesen i utställningschampionatet J. SE UCH SE LCH LpI LpII LpIII Lönnlövets Piggelin – det ni!

Tollarspecialen har vi fått 2:a pris i Nkl och ett par 3:e pris i Mästarklassen. På Tollarspecialen 2007, när Lina hade fyllt 9 år, toppade vi alla våra tidigare Specialen-resultat när Lina fick ett 1:a pris i Mästarklassen!
Vi har även startat i NklTollingjaktprov och där fått två 1:a pris. I öppenklassen har vi två 2:a pris och ett 1:a pris.

Lina har fått två valpkullar på Lönnlövets kennel. Den första föddes 18/10 2003. Det blev tre tikar (Pralin, Karamell & Pastill) och två hanar (Nougat & Toffee). Karamell som nu kallas Pyssla bor nu hemma hos mig och Lina. I den andra kullen som föddes 5/12 2004 blev det en hane (Snoddas) och en tik (Tosca).

Lina snart blir 13 år är pigg och glad och hänger med på det mesta. Lina har det senaste året tappat mestadelen av sin hörsel, men hon lider inte av det, hon tycker nog bara att jag inte ska prata så attans tyst… Hon tycker fortfarande att det är kul med kortare träningspass, och hon steppar precis som vanligt ;-) Gullhund!

I juni 2011 fick Lina stilla somna in i mattes knä… Saknaden är stor efter en mycket speciell liten hund som jag har lärt mig så mycket av. Sov gott vännen…