I minnet - Nicole

 

Nicole var min första hund och föddes i september 1992 på Aindow´s kennel i en kull på 7 valpar (två tikar: Nicole & Nikita; fem hanar: Nero, NoProblem, Nobody, Nick & Nico). När hon var liten valp liknade hon mest en liten brunbjörn.

 

På den tiden var det inte så vanligt att man träffade på en tollare, så Nicole gjorde att många huvuden vändes för att kolla in henne…

Vi provade på lite av varje: lydnad, agility, bruks-spår, viltspår och apportering. Nicole var en mycket lugn och snäll hund som tålde det mesta... förutom envisa hanhundar som var för närgångna. 

Då jag först fick hem henne hade jag mest tänkt träna lite agility och lydnad, absolut inte gå på utställningar. Jag blev dock övertalad att prova på en gång och det resulterade i ett HP Drive In. På den vägen har det fortsatt och hon fick ihop 3 Cert och 5 Cacib.

Nicole var inte något större fantast av utställningar, så de senaste åren ställdes hon inte så mycket. På Tollarspecialen brukade vi dock vara med och som bäst blev hon placerad som 2:a av alla tikar. 

Vi råkade även "halka" in lite på brukssidan och det visade sig att Nicole var en mycket spårsäker och noggrann spårhund. 

En toppenhund som gav mersmak på hunderiet! Den bästa förstagångshunden man kan tänka sig! Så mycket jag har lärt mig av henne... 

Sommaren år 2000 blev Nicole för första gången sjuk. Hon hade en tumör i mjälten som hade vuxit sig stor utan att vi anade något. När mjälten brast opererades hon akut och både tumören, som var elakartad, och mjälten togs bort. Det tog några månader tills hon var helt återställd. I början av året opererades en ny tumör bort och Nicole blev bara piggare och piggare. Men den 19:e maj märkte vi att hon inte mådde bra. Hon hade drabbats av nya inre blödningar som troligtvis orsakades av en ny tumör, och jag valde att inte utsätta henne för ytterligare en operation, så på morgonen den 20:e maj fick hon i stillhet somna in i mitt knä… Ett stort tomrum lämnade hon efter sig.

 

Jag saknar dig!