SE U(u)CH LP I LP II RLD N RLD F RLD A
Lönnlövets Karamell

"Pyssla"

2003-10-18 - 2017-06-13
reg. nr. S61525/2003

e. LpI Ducktoller’s Curry
u. SE UCH SE LCH LpI LpII LpIII Lönnlövets Piggelin

HD A, AD ua
ögonlyst utan anmärkning 2010-02-07
ögonlyst utan anmärkning 2008-08-14
ögonlyst utan anmärkning 2006-08-01
 
DNA-testad CEA: Normal 2014
DNA-testad prcd-PRA: Normal/Clear 2008
 DNA-testad prcd-PRA Carrier 2006
(felaktigt resultat lämnat 2006 efter att en förväxling av blodprover skett hos Optigen)
DNA-Testad DE:
Carrier 2015

Pysslas meriter

uppf. Anna & Petra Scharin, Bromma
äg. Anna Fredriksson, Fornåsa

Pyssla har haft tre valpkullar:
Lönnlövets ogräsliga kull
Arbetsviljans Lövhög
Arbetsviljans Småkakor

 

Pyssla, som är Linas lilla bortbyting, är en pigg och framåt tjej som älskar att arbeta. Hon har vuxit väldigt jämnt sedan hon var valp. Pyssla är sin fars dotter och påminner mer om Molle än om Lina. Pyssla är 48 cm hög och väger 18 kg.  
Pyssla har ställts på officiella utställningar och har nu fått sina tre Cert och har därmed fått titeln SE U(u)CH. 

Lydnadsträningen (=momentträning) fick vänta lite eftersom jag fokuserade på apporteringsträningen till en början. Jag siktade in mig på vardagslydnaden, stadgan och lydnaden som krävs för ett jaktprov. Våren 2006 startade vi upp lite mer tävlingsinriktad träning och fick på tre raka tävlingar vårt LpI. Under hösten 2006 fick vi våra tre 1:a pris i Lydnadsklass 2 och därmed även LpII. Nu är träningen igång igen efter ett par års uppehåll och förhoppningsvis är vi snart klara för Lydnadsklass 3.

Vi har tränat lite viltspår (som omväxling från apporteringen) och knappt 9 månader gammal blev hon godkänd i anlagsklassen. Nu gör vi ett uppehåll med spårträningen för att istället helt inrikta oss på apporteringen och lydnadsträningen. 

Sedan Pyssla var liten har vi tränat apportering ett par gånger i veckan. Hon har från början varit viltspontan och har ett fint grepp. Hon är samarbetsvillig och är uthållig i sitt arbete och reagerar positivt på skott. På Tollarspecialen 2004 debuterade hon i juniorklassen 9½ månad gammal och blev godkänd med ett 2:a pris! I debuten på SSRKs prov fick Pyssla ett 3:a pris i UKL, på senare prov har hon fått en 1:a i NKL. Hon har även ett 2:a pris i UKL Tollingjaktprov. På Tollarspecialen debuterade Pyssla i mästarklassen och fick ett 3:e pris!

Tollarspecialen 2004 blev Pyssla och hennes syskon funktionsbeskrivna och i oktober 2004 genomförde alla syskonen sin Mentalbeskrivning. I december 2004 röntgades höfter och armbågar på Pyssla med resultatet A + ua. Övriga syskon är också röntgade A + ua.

Lönnlövets kennel har haft avelsrätten på en kull efter Pyssla och hennes valpar föddes i juni 2007. Pysslas andra (maj 2009) och tredje kull (augusti 2010) är födda här på Arbetsviljans kennel. I Pysslas sista kull fick Vessla stanna hemma med mamma och mormor.

I Pysslas första kull är samtliga friröntgade, är funktions- och mentalbeskrivna och har apporteringsmeriter.
I Pysslas andra kull är 7 av 8 friröntgade, samtliga funktionsbeskrivna, en mentalbeskriven och övriga meriter börjar att trilla in.
I Pysslas tredje kull
är samtliga friröntgade och fyra av fem har apporteringsmeriter.

På äldre dar har Pyssla fått komma ut och tävla igen. Rallylydnad passar henne perfekt! Nu är nybörjarklassen och fortsättningsklassen avklarade, nu ska en 10-årig Pyssla lära sig att gå fot på "fel sida", en kul utmaning!
Lite trixigt var det med höger-fot, men gammeltanten fixade det också. Tre raka uppflyttningsrundor i avancerad klass! Nu ska det putsas inför mästarklassen, som vi ska klara trots kraftigt försämrad hörsel...


Pyssla 11 år