Lönnlövets Maskros

"Thuja"

född: 2007-06-08
reg. nr. S47271/2007

e. SE VCH Soldrivans Bush I Brakka
u. SE U(u)CH LpI LpII Lönnlövets Karamell

HD A, AD ua

Genotyp A1 (båda föräldrarna är fria avseende prcd-PRA)

 

Thujas meriter
Thujas bilder

uppf. Anna & Petra Scharin, Bromma
 äg. David Jönsson (fr.o.m 2010-06-08)
äg. Anna Fredriksson, Linköping

Lönnlövets kennel har avelsrätten på en kull efter Thuja.

Thuja är en väldigt rar liten tjej som är väldigt lättlärd. En riktig liten bus-råtta är hon också ;-) – har busat runt ordentligt på valpkursen ”jag måååste bara få springa några varv först – sen kan jag vara duktig igen”. Annars är hon väldigt lyhörd och följsam vilket är väldigt roligt! Thuja har ett stort viltintresse och har så haft sen hon var riktigt liten. Hon har ställts ut på ett par valputställningar och skött sig jättefint. Hon har nu även debuterat på officiell utställning i juniorklass och i unghundsklass med 1:a pris. Under hösten 2008 blev Thuja godkänd på apporteringstest.

Thuja tränas framför allt i apportering, träningen går sakta framåt eftersom jag inte vill pressa henne för mycket. Thuja är väldigt omogen för sin ålder men vi ser framsteg i träningen. Förhoppningsvis kommer Thuja att följa sin mor och mormor i spåren och bli en duktig apportör och lydnadshund. Vi får väl se vad som händer framöver…

Thuja är en ganska liten tjej, runt 45 cm hög och väger 14 kg. Hon är välkonstruerad och rör sig trevligt. Söt som en sockerbit och världens goaste lilla tjej!

Ibland är det slumpen eller kanske ödet som gör att tillfällen dyker upp när man minst anar det. Världens raraste och gulligaste Thuja flyttade i februari 2010 till David och Linn i Nyköping. Till en början utlånad på obestämd tid… Nu i juni 2010 trivs David, Linn och Thuja så bra tillsammans att vi har valt att låta henne bo kvar där. Så på Thujas 3-årsdag blev det vaccination, veterinärbesiktning och en del pappersskrivande och nu har alltså Thuja officiellt flyttat. Ett beslut som känns jättebra, men som även är väldigt tungt. Thuja har fått ett underbart hem, men vi kommer att sakna henne massor! Lilla skrutt, Thuja-buja, Tulle-bull, Thuj-Thuj – kärt barn har mååånga namn. Vi ser fram emot att ses igen!

 


Thuja 17 månader


Thuja 1 år


Thuja 4 månader


Thuja 8 veckor